Fruganportföljen: ”Påfyllning i klassiska investmentbolag”

Fruganportföljens drag för april månad blir påfyllning i två klassiska investmentbolag, Industrivärden och Kinnevik.

Det har blivit dags för ett något försenat köp avseende april månad i Fruganportföljen, Dessutom uteblev tilldelning i Teqnion i mars, varför vi har två månaders insättningar att investera.

Månaden köp blir i två klassiska investmentbolag med till synes bra aktieportföljer till låga förvaltningskostnader och höga substansrabatter.

Industrivärden har köpts in till portföljen en gång tidigare, ”Lundbergs-förvaltning utan Lundbergs-premie” döpte jag det inlägget till. Nu handlas aktien återigen på en rabatt något över sitt treåriga genomsnitt, 14 procent. Det lär vara en hygglig ingångsnivå för en långsiktig investering på aktiemarknaden.

Därtill fortsätter vi att fylla på i det senaste köpet till portföljen, nämligen Kinnevik, med samma motivering som senast. Man får en defensiv aktieportfölj kryddad med onoterade investeringar i den digitala ekonomin till en ovanligt hög rabatt, för närvarande 18 procent.

Portföljen ser därmed ut enligt följande efter dagens köp:

Fruganportföljen april 19

Både Industrivärden och Kinnevik och varför fenomenet investmentbolag framstår som en attraktiv sparform, särskilt i jämförelse med dyra fonder, är huvudtemat i min bok Bygg en förmögenhet – investera i investmentbolag för den som vill fördjupa sig i ämnet.

Lycka till med dina investeringar!

Marcus

Disclaimer: Jag äger inga aktier i Industrivärden eller Kinnevik. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

2 reaktioner på ”Fruganportföljen: ”Påfyllning i klassiska investmentbolag”

Lämna en kommentar