Ett fantastiskt år för Fruganportföljen

Fruganportföljens 2021 blev fantastiskt och portföljen slog index för fjärde året i rad av fyra möjliga.

Fruganportföljen avkastade hela 57,8 procent under 2021, klart över Stockholmsbörsens breda index inklusive utdelningar som genererade 39,4 procent under året.

Fruganportföljen vs Stockholmsbörsens index 2021

Återigen är det Awardit som är bästa aktie för året. Den har ensam genererat ungefär hälften av årets avkastning. Även om aktien värderas klart högre nu än när vi köpte den är det enormt mycket som hänt i bolaget sedan dess. Ledningen med Niklas Lundqvist i spetsen imponerar stort och har nu också byggt en bro till den europeiska marknaden genom förvärvet av Prämie Direkt.

Lundqvist har flaggat för att han ser ett flertal förvärvsmöjligheter och jag tror vi kommer få se ett flertal förvärv under 2022. Samtidigt imponerar den organiska tillväxten och sammantaget försvarar det en högre värdering. Om bolaget lyckas med att etablera sig som en europeisk marknadsledare för plattformar inom lojalitetsprogram och presentkort finns förstås betydligt mer att hämta i aktien även under kommande år.

Investor, Corem och Infracom är andra stora bidragsgivare under året.

Ett par uppköp har det också blivit under året. Veoneer köptes upp med en rejäl budpremie och aktien har fått lämna portföljen med en fin vinst. Klövern köptes upp av Corem med aktier som betalning, varpå Corem blev ett nytt innehav i portföljen.

Vi kan nu summera fyra år med Fruganportföljen och där Stockholmsbörsens breda index inklusive utdelningar har slagits under varje enskilt år:

2018: +19,8% vs. -4,2%

2019: +40,1% vs +34,6%

2020: +15,7% vs 14,6%

2021: +57,8% vs +39,4%

Fruganportföljen vs Stockholmsbörsens index sedan start, 2018-2021

Vi håller tummarna för god utveckling även under 2022.

På återhörande!

Marcus

4 reaktioner på ”Ett fantastiskt år för Fruganportföljen

 1. Investmentbolag pressas?

  Hej har följt dig sen du startade med fruganportföljen och var då som nu ganska ny på aktier men fått enormt mycket nyttig info och en förståelse. Tack för det.

  Det står på Di att invesmentbolag pressas pga av räntehöjningar i USA och jag förstår inte riktigt sammanhanget och hoppas att du kanske kan förklara? Om det inte är för mycket besvär. (Finner inte så mycket info)

  https://www.di.se/live/borsoron-tilltar-alfa-laval-faller-brant-investmentbolag-pressas/

  Mvh
  Sebastian

  Gilla

  • I princip allt går ned dessa dagar när högre ränta skrämmer börsen.

   Ett ganska tydligt mönster är att aktier som gått extremt bra sista året och där man kan argumentera för att det handlar om höga värderingar tar extra mycket stryk. Investmentbolag med kraftiga premier tillhör denna kategori, liksom kraftigt premievärderade fastighetsbolag och tillväxtaktier med skyhöga p/e-tal.

   Vi har fått allt luftigare värderingar på sina håll senaste året, inte minst i ovan nämnda kategorier, och att övervärderade bolag korrigeras tycker jag bara känns sunt.

   Lycka till!

   /Marcus

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s