Fruganportföljen: Lundberg in i portföljen

Flera investmentbolag börjar bli aptitligt prissatta igen. Vi köper Lundberg i raset.

Investmentbolagen har kommit ner rejält. Ännu finns en del värderingar som jag tycker är svårtsmälta, men det finns också flera vettiga köp man kan göra. Vi har sedan tidigare Investor och Industrivärden i portföljen. Nu lägger vi till en tredje i form av Lundbergföretagen.

Vi gillar att den portfölj av värdeaktier som finns i Lundberg. Aktien handlas till en ovanligt stor rabatt på 9 procent. Största innehav är den onoterade fastighetsrörelsen, Holmen och Industrivärden. Industrivärden i sin tur handlas till en rabatt på 13 procent och Hufvudstaden till en rabatt på 33 procent mot sitt rapporterade substansvärde. Värdeaktier till rabatt gör att detta blir ett liknande case som Industrivärden, men med delvis annan exponering.

Aktien var inne i Fruganportföljen mellan oktober 2018 och november 2020 och avkastade 65 procent under den tiden.

Ingen rabatt i Lundbergs | Affärsvärlden

Portföljen ser nu ut enligt följande:

Lycka till och på återhörande!

Marcus

Disclaimer: Jag äger aktier i Lundbergföretagen. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s