Fruganportföljen: Eastnine ut, Kinnevik in

Det har blivit dags för ett första byte i Fruganportföljen. Vi tar hem vinsten i Eastnine och skickar istället in pengarna i Kinnevik.

Eastnine köptes in till portföljen den 17 maj 2018. Då skrev jag såhär: ”En substansrabatt på 13 procent och ett nyligen påbörjat återköpsprogram lockar i aktien.”

Sedan dess är aktien upp 16,5 procent och därtill har man fått lite utdelning.

Återköpsprogrammet har tuggat på och är säkerligen en bidragande orsak till kursutvecklingen. Substansrabatten har nu så gott som utraderats och uppgår till bara 0,5 procent. Idag är dock sista dagen som Eastnine kör återköpsprogrammet. Eastnine kan säkert fortsätta att leverera som fastighetsbolag men med den högre värdering och avvecklat återköpsprogram passar vi på att ta hem vinsten.

Kinnevik får ersätta Eastnine i portföljen. Vi passar även på att skicka in de utdelningar som hamnat i kassan i aktien. Frågetecken kring ägarbilden och ett ras i Zalando under andra halvåret 2018 drog upp rabatten till ovanligt höga nivåer. Idag uppgår den till drygt 20 procent, enligt www.ibindex.se.

Det betyder att om Kinnevik rabattvärderas även om man bara räknar på de stösta innehaven, Tele2, Millicom och Zalando. Därtill får man en lång rad investeringar inom den digitala ekonomin ”på köpet”; Global Fashion Group, Betterment, Bayport och Babylon för att nämna några av dom.

Portföljen efter förändringen:

Skärmklipp

Och avkastningen sedan start:

avk

Lycka till med dina investeringar och trevlig helg!

Marcus

Disclaimer: Jag äger inga aktier i Eastnine eller Kinnevik. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

 

2 reaktioner på ”Fruganportföljen: Eastnine ut, Kinnevik in

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s