Fruganportföljen: Transtema nytt innehav

Fruganportföljen köper Transtema i rådande baisse på börsen.

Transtema är ett litet bolag som gjorde ”omstart” 2020 med nyemission och en mer fokuserad inriktning. Utvecklingen därefter har varit imponerande.

Transtema fokuserar på underhåll och driftsskötsel av kommunikationsnät. Det kan handla om exempelvis mobilnät, fibernät eller elnät och finns på 85 orter runtom i Sverige. Därtill förvärvades nyligen ett norskt bolag och fler förvärv lär vara att vänta.

Transtema omsätter omkring 2 miljarder kr och rörelseresultatet före avskrivningar (EBITA) ligger på ungefär 180 miljoner kr. Siffrorna inkluderar förvärvet av den norska verksamhet som gjordes nyligen. Börsvärdet ligger på 1,1 miljard kr. Viss skuld tillkommer efter det norska förvärvet. Jag tycker att aktien framstår som billig givet bolagets fina kassaflöden.

En risk är en gammal stämningsansökan som ännu inte är avgjord och som avser avvecklad verksamhet. Utången kan förstås överraska både positivt och negativt. En risk är att enskilda kunder står för en stor del av omsättningen. Detta kan dock väntas spädas ut med tiden, i takt med att bolaget växer.

Transtema blir således februari månads, något försenade, köp för Fruganportföljen.

Portföljen ser därmed ut enligt följande:

Lycka till och på återhörande!

Marcus

Disclaimer: Jag äger aktier i Transtema. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

En reaktion på ”Fruganportföljen: Transtema nytt innehav

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s