Fruganportföljen: Påfyllning Investor

Ibland kan det enkla vara det bästa. Vi gör det mest förekommande draget i Fruganportföljen och köper Investor.

Skälen är desamma som vanligt; en fin och väldiversifierad portfölj med bra förvaltningsorganisation, en mycket låg förvaltningskostnad och en attraktiv rabatt.

Familjen Wallenberg skottavla i kinesiska medier | SvD
Jacob Wallenberg
  • Onoterade portföljen fortsätter att leverera. Mölnlycke har fått en extra boost i pandemin och levererade en organisk tillväxt på 41 procent i det fjärde kvartalet samtidigt som marginalen förbättrades.
  • En attraktiv rabatt. Investors rabatt är förvisso lite lägre än vanligt, men samtidigt som många andra investmentbolag har börjat handlas till premievärderingar, eller mycket små rabatter uppgår den i Investor till attraktiva 18 procent.
  • Återinförd utdelning. Investor har återinfört utdelningen. Vi lär se samma trend i en lång rad bolag nu när den värsta Corona-oron har lagt sig. Föreslagen utdelning är 14 kr per aktie. Värt att känna till är att styrelsen även har föreslagit en aktiesplit 4:1 .

Vi kan också passa på att nämna att vi accepterar det pågående budet i Allgon på 13,50 kr. Från vårt inköp på 8,18 kr innebär det en avkastning på cirka 65 procent. En bra affär!

Portföljen:

Lycka till och på återhörande!

Marcus

Disclaimer: Jag äger aktier i Investor. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s