Fruganportföljen: Fractal Gaming Group ny i portföljen

Fruganportföljen fick en liten tilldelning i det nyintroducerade bolaget Fractal Gaming Group, vilket får representera februari månads köp i portföljen.

Bolaget utvecklar och säljer produkter för speldatorer och har växt kraftigt de senaste åren. Värderingen på p/e 30 är inte direkt billig, men försvaras av den goda tillväxten. Vi behåller den lilla tilldelade posten i hopp om att tillväxtresan kan fortsätta.

Jag missade tyvärr att skriva på bloggen om att vi ansökte tilldelning. Aktien var kraftigt övertecknad och det var således liten chans att få tilldelning. Fruganportföljen hade dock tur den här gången och fick en liten post. Vill man inte köpa till den nu lite högre kursen ser det fortsatt intressant ut med några av de senaste köpen till portföljen; AdderaCare som har en spännande tillväxtresa framför sig eller Investor som handlas till en fortsatt hygglig rabatt på knappa 20 procent. Portföljen ser därmed ut enligt följande:

Lycka till och på återhörande!

Marcus

Disclaimer: Jag äger inga aktier i Fractal Gaming Group. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

3 reaktioner på ”Fruganportföljen: Fractal Gaming Group ny i portföljen

 1. I skrivandets stund står addera care i 7,50, fortfarande köp värd enligt dig? Var ju uppe och vända på 8,xx 🙂

  Gilla

  • Hej, förstås är det något sämre läge nu än när vi köpte på 4,47 kr. Med det sagt är min lite mer visionära vy är att AdderaCare ska kunna omsätta en miljard på 6-7 års sikt. Om de följer sina egna tillväxtmål är de där redan om fem år. Med samma sales-multiplar som idag blir det en aktiekurs på ca 30 kr.

   Man får förstås räkna med lite utspädning för att finansiera framtida förvärv, men aktien borde också kunna få en lite högre multipel än dagens ca 1x försäljning och 10x Ebitda, givet att de levererar både operationellt och på förvärvsfronten.

   Att ovan inträffar ska såklart ses som ett optimistiskt scenario, men med Julanders Linc som ny största ägare tycker jag oddsen är goda. Nedsidan känns hyfsat begränsad givet billiga kassaflöden även på dessa nivåer. Vi får se om sex-sju år vad det blivit av AdderaCare =)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s