Fruganportföljen: AdderaCare adderas

Vi plockar in ett nytt microcap-bolag i portföljen i form av AdderaCare och och summerar 2020 där vi slog index för tredje gången av tre möjliga.

AdderaCare förvärvar och utvecklar bolag inom hjälpmedelssektorn. Under fem dotterbolag finns produkter såsom hjälpmedelsfordon, sinnesstimulerande hjälpmedel, ramper och trappor, ortopediska skor med mera.

Aktien har haft en mycket svag resa på börsen sedan den noterades 2016. Idag handlas den kring 4,50 kr, klart under teckningskursen på 7,30 kr.

En intressant ägarförändring skedde i december då Linc AB kom in som bolagets största aktieägare genom en riktad nyemission. Linc AB är den enormt framgångsrike biotech- och medtech-investeraren Bengt Julanders ägarbolag. Vd för Linc AB är Karl Tobieson som varit vd på MedCap från 2008 till 2020. MedCap, som också ligger i Fruganportföljen, har stigit med 2 000 procent under Tobiesons tid på vd-posten.

Bengt Julander | Trade Venue
Bengt Julander

AdderaCare har en fundamentalt låg värdering, vilket begränsar nedsidan. Enligt Erik Pensers senaste analys handlas aktien till en EV/EBITDA-multipel på 5,8x baserat på bankens prognoser för 2021.

Vi tar rygg på den framgångsrike Julander och köper AdderaCare till Fruganportföljen. Detta blir således en försening på december månads köp samtidigt som vi ökar insatsen med hjälp av kassan från försäljning av bland annat Kinnevik.

2020 låg portföljen länge efter index men efter en stark spurt lyckades vi slå index för tredje gången av tre möjliga. 15,7 procent blev avkastningen jämfört med 14,5 procent för index. Kinnevik blev den största bidragsgivaren där vi ökat vid flera tillfällen. Aktien växte sig till portföljens största innehav innan vi tog hem vinsten i slutet av 2020.

Sedan start är portföljen upp 86 procent jämfört med 44 procent för index.

Vi fortsätter på inslagen väg under 2021 och siktar på ett köp i slutet av varje månad.

Lycka till och på återhörande!

Marcus

Disclaimer: Jag äger aktier i AdderaCare. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s