Fruganportföljen: Växtbaserade köttalternativ, rabatterade kåkar och en IPO

Vi ersätter förra veckans försäljningar i Kinnevik och Lundbergföretagen med två nytillskott.

Midsona är ledande i Norden inom ekologiska och växtbaserade livsmedel. Bland varumärkena återfinns Kung Markatta, Friggs, Gainomax och Kanjang.

Bolaget har en mycket fin historik och aktien har trefaldigats i värde på 5 år. Bolaget siktar på en tillväxt över 15 procent årligen, både genom förvärv och organisk tillväxt. Så sent som idag annonserades en ny satsning på att minst fördubbla försäljningen av växtbaserade köttalternativ, vilket förväntas addera 50 miljoner till EBITDA om tre år. Aktien handlas till en kassaflödes-yield på 5-6 procent för kommande år. Det är inte superbilligt, men tillräckligt billigt för ett tillväxtbolag med exponering mot en megatrend.

Klövern är det fastighetsbolag på Stockholmsbörsen som just nu handlas till högst rabatt. Den uppgår till 30 procent med hänsyn tagen till pågående nyemission.

Klövern brukar handlas till rabatt mot sektorn, men just nu är den större än vanligt. Fabege som också är kontorstungt fastighetsbolag handlas till 10 procent rabatt och många fastighetsbolag har återigen kommit upp på premievärderingar.

Vi köper in oss på Klövern med en tro på en uppvärdering efter genomförd nyemission. Kontorsmarknaden borde också ha goda möjligheter att stabiliseras i takt med att ekonomin återgår till det normala.

Thunderful Group har en pågående börsnotering. Aktien noteras till en för segmentet blygsam multipel på EV/EBIT 12 och en rad institutioner står som ankarinvesterare, däribland Strand Kapitalförvaltning och Knutsson Holding. Vi provar att teckna en post.

Portföljen ser därmed ut enligt följande:

På återhörande och lycka till!

Disclaimer: Detta är inte investeringsrådgivning. Alla investeringsbeslut tas på egen risk och med eget ansvar för beslut. Jag äger aktier i Midsona och Klövern och avser teckna i Thunderful.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s