Fruganportföljen: Vinsthemtagning i två investmentbolag

Fruganportföljen tackar för kaffet i två premievärderade investmentbolag.

Investmentbolagen är ett fantastiskt sätt att exponera sig mot aktiemarknaden, vilket jag som bekant också skrivit en bok om. På senare tid har många av dom dock värderats upp från sina sedvanliga rabatter till premievärderingar. Rabatten är ett av de starkaste skälen till att köpa investmentbolag och vi gör därför några förändringar i portföljen.

Efter en smått fantastisk resa i Kinnevik väljer vi att ta hem vinsten. Aktien har köpts i omgångar med rabatter på mellan 20 och 30 procent. Nu handlas den till en premie på 10 procent samtidigt som underliggande portfölj utvecklats mycket bra. Kinnevik-aktien kan mycket väl fortsätta uppåt, men vi ser sämre risk reward nu än vid köptillfällena och tar hem en fin vinst på 120 procent.

Likaså Lundbergföretagen har en stark period bakom sig. Vi köpte aktien till en rabatt på 8 procent. Idag handlas den till en liten premie. Aktien är upp 66 procent sedan vårt köp och vi tar hem vinsten även här.

Fruganportföljen fick tilldelning i fastighetsbolaget Fortinova som därmed blev månadens köp till portföljen.

Likviden från försäljningarna får ta plats i kassan tillsvidare och vi återkommer med nya köp.

Portföljen ser därmed ut enligt följande:

Disclaimer: Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s