Fruganportföljen: Tecknar Fortinova

Noteringsklimatet på Stockholmsbörsen är stekhett. Ett bolag på väg att noteras på First North Premier är fastighetsbolaget Fortinova. Fruganportföljen provar att teckna.

Fortinova äger fastigheter i västra Sverige, på orter som Varberg, Falkenberg, Uddevalla och Göteborg. Fastighetsbolaget Balder med Erik Selin i spetsen är ankarinvesterare i noteringen.

Fastighetsbeståndet värderas till 2,3 miljarder kr, varav 86 procent utgörs av bostadsfastigheter. Teckningskursen på 40-44 kr innebär en prmeie på 1-10 procent. Det är dock en premie värd att betala då andra bostadsinriktade fastighetsbolag tenderar att ha än högre premier.

Fortinova framstår som ett välskött bolag till låg risk. Vi tecknar en post.

Disclaimer: Jag äger inga aktier i Fortinova, men avser att teckna i samband med noteringen. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

4 reaktioner på ”Fruganportföljen: Tecknar Fortinova

 1. Är en hängiven följare av denna bloggen och har vart med från starten men du måste sluta lägga ut saker du vill teckna den sista dagen för teckning, bor i Norge och har inte möjlighet ansöka sista dagen. Fantastik blogg annars haha 👍

  Gilla

  • Tjena, ok, förstår, beklagar att det blir så för dig. Oftast blir det sista dagen jag bestämmer mig för hur man ska göra, men kanske kan försöka vara lite tidigare ute nästa gång =)

   /Marcus

   Gilla

 2. Hej Marcus,
  har även jag funderat på Fortinova, verkar som du säger ett tryggt val med låg risk. låga räntor som ser ut att fortsätta borde ju gynna bolaget. Äger inget specifikt inom fastighetsbranschen men denna har jag klurat på.

  Bonusfråga; gällande tidigare inlägget med adderingen av QleanAir, som jag tog rygg på, är ”klimat” något du sett över på bredare front? Har själv nämligen för avsikt att addera Brookfield renewable partners och Atlantica sustainable infrastructure, väntat på rekyl för att gå in men som vanligt så kommer det ingen utan bara ökar(haha). Är det några bolag du tittat närmare på?

  Hälsningar Matias

  Gilla

  • Tjena, det finns massor av spännande bolag, men de är i regel högt värderade. Därav att det inte finns mer representerat i portföljen men det kanske kan komma in mer framöver, vi får se.

   Kan även nämna att Ratos som köpts på senare tid har portföljbolaget Diab tillverkar kärnmaterialet till vindsnurror. Och andra portföljbolaget Aibel är delvis inriktat på vindkraft-industirn. Således ett delvis ”grönt case” med låg värdering.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s