Fruganportföljen: Köper Veoneer

Fruganportföljen plockade under gårdagen in ett rapporterande bolag i form av fordonsunderleverantören Veoneer.

Autoliv-avknoppningen Veoneer har varit ett fiasko under sina första år på börsen. En inbromsande fordonssektor kombinerat med en verksamhet som haft negativa kassaflöden har plågat aktien.

Den organiska tillväxten stannade på -15 procent, vilket var något bättre än befarat.

veoneer

Veoneer uppgav i rapporten att deras nettokassa uppgår till 970 miljoner dollar. Det kan jämföras med ett börsvärde för Veoneer på knappt 900 miljoner dollar per gårdagens stängning i USA. Det betyder att man kan köpa en kassa till rabatt och dessutom få all Veoneers teknik etc på köpet.

Den största anledningen till värderingen lär vara det svaga kassaflödet. På torsdagen meddelade Veoneer dock att man gör sig av med verksmaheten inom bromskontroll.

Detta väntas bespara Veoneer negativa kassaflöden om 80 miljoner dollar under 2020 och 2021. Att sätta en rabatt på kassan och därtill inget värde på verksamheten, samtidigt som Veoneer gjort insatser för att minska de negativa kassaflödena känns lite väl konservativt.

Vi går emot marknadens skepsis och lägger månadens post i Fruganportföljen på Veoneer.

Portföljen ser därmed ut enligt följande:

portfolio

Portföljen har förstås tagit rejält med stryk och är faktiskt lite efter index sedan årsskiftet:

Fruganportföljen ytd

Sedan portföljstarten i januari 2018 har vi dock gått bättre än index:

Fruganportföljen sedan start

Lycka till och på återhörande!

Vänliga hälsningar,

Marcus

Disclaimer: Jag äger aktier i Veoneer. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

3 reaktioner på ”Fruganportföljen: Köper Veoneer

Lämna en kommentar