Fruganportföljen: Påfyllning i Kinnevik

Denna månad fyller vi på i ett investmentbolag där rabatten blivit högre än vanligt i det turbulenta marknadsklimatet, nämligen Kinnevik.

Kinnevik handlas för närvarande till en rabatt på drygt 30 procent. Det innebär att investmentbolaget värderas något lägre än värdet på dess innehav i Tele2 och Zalando. Man kan se det som att man köper Tele2 och Zalando till rabatt, samtidigt som man får alla övriga onoterade innehav på köpet.

Min gissning vad gäller Corona-krisens effekter på bolaget är att telekom och e-handel inte lär tillhöra de hårdast drabbade sektorerna. I den onoterade portföljen finns också ett flertal innehav som rentav kan tillhöra krisens vinnare; Babylon (digital hälsa) och MatHem.

En potentiell oro bland investerare kan vara eventuellt uteblivna utdelningar kombinerat med kapitalbehov i portföljbolagen till följd av det rådande marknadsklimatet. Man kan också tänka sig att värdet på den onoterade portföljen skruvas ned.

Vi ser dock den kraftiga rabatten som ett bra tillfälle att skapa bra långsiktig avkastning och fyller på.

ganev
VD Georgi Ganev

Fruganportföljen har förstås tagit en rejäl smäll i samband med den senaste månadens börskrasch, men det förändrar egentligen ingenting i hur vi agerar. Strategin att köpa ett bolag per månad ligger fast. Fruganportföljen ser därmed ut enligt följande:

Fruganportföljen mars 2020

Lycka till och på återhörande!

Vänliga hälsningar,

Marcus

Disclaimer: Jag äger aktier i Kinnevik. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s