Fruganportföljen: Tecknar Teqnion

Fruganportföljens drag denna månad blir att teckna aktier i Teqnion. Ett litet och tillsynes välskött bolag som går till börsen på vad som framstår som en attraktiv värdering.

Teqnion är en liten industrihandelskoncern, lite som ett Indutrade i mini-format. Affärsmodellen går ut på att förvärva små bolag. Som de själva uttrycker det:

”Teqnion investerar i välskötta bolag med verifierad intjäningsförmåga, positiva kassaflöden och god framtidspotential och vidareutvecklar dessa med fokus på långsiktigt värdeskapande.”

Teqnion strävar efter att köpa bolag på multiplar under P/E 5. Om det görs framgångsrikt finns goda möjligheter att skapa stora aktieägarvärden.

I samband med noteringen lämnar bolaget en prognos för innevarande år. Där räknar man med en omsättning på 532 Msek och ett EBITDA-resultat på 66 Msek.

Aktier tecknas på 26 kronor, vilket motsvarar en värdering av Teqnion på 339 Msek (pre-money). Lägger vi till nettoskulden på 38 Msek får vi ett bolagsvärde på 377 Msek. Multiplarna på EV/Sales 0,7x och EV/EBITDA 6x.

teqnion

I ägarlistan finns bland annat investmentbolaget Spiltan och bland de som åtar sig att teckna återfinns ytterligare ett investmentbolag i form av Creades.

Den fina ägarlistan och välrenommerade teckningsåtagare tillsammans med en attraktiv värdering gör att vi tecknar minimi-posten i Fruganportföljen. Återstår att se om portföljen får någon tilldelning, om inte kommer ett nytt inlägg för mars månads köp.

Du som är intresserad av bolaget, läs gärna vidare i prospektet som man hittar tex här. Eller varför inte lyssna in intervjun med bolagets VD i Börspodden (andra halvan av avsnittet).

Disclaimer: Jag äger inga aktier i Teqnion, men har för avsikt att teckna aktier i samband med noteringen. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

3 reaktioner på ”Fruganportföljen: Tecknar Teqnion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s