Fruganportföljen: Återigen ökning i tillväxtaktien

Februari månads köp (jag vet, det råkade bli den första mars) blir en repris av förra månadens köp, nämligen DevPort.

Sedan förra månaden har konsultbolaget hunnit släppa sin bokslutskommuniké som visade på en fortsatt hög organisk tillväxt om 30 procent och en lönsamhet runt 9 procent.

Bolaget har tidigare haft som mål att omsätta en halv miljard kronor, vilket nu i princip har uppnåtts. I bokslutskommunikén uppdaterades målet till att man ska omsätta en miljard kronor med en EBITA-marginal på 8-10 procent inom 3-5 år.

DevPort har en god historik i att uppfylla uppsatta mål. Med över 500 sysselsatta konsulter redan idag och fortsatt tillväxt under året räknar jag faktiskt med en omsättning på 600 miljoner kronor redan i år.

Med en miljard i omsättning och god marginal bör DevPort kunna värderas på en miljard kronor. Det skulle innebära en kurs på 100 kronor, det vill säga 200 procent över dagens värdering.

Det är några år dit och självklart är det ingen riskfri kalkyl. En hygglig konjunktur lär vara viktigt då bolaget till stor del är verksamt inom fordonsindustrin.

En annan viktig aspekt är att en viss utspädning i aktien lär ske vid förvärv. Det senaste förvrävet av ADIGA ökade antalet sysselsatta med ca 20 procent, men spädde faktiskt bara ut befintliga aktieägare med 2,5 procent eftersom resten finansierades med egna medel.

Med skuldfri balansräkning ser jag god möjlighet för DevPort att skuldfinansiera förvärv för att på så sätt växa koncernen rejält och samtidigt hålla nere utspädningen av befintliga aktieägare.

Förhållandet mellan risk och avkastningspotential känns riktigt bra och DevPort köps till portföljen för tredje gången.

fruganportföljen Feb 2019

Portföljen har gått mycket bra på ett år.

fruganportföljen feb 2019 avkastning

Mycket av den goda utväxlingen kan tillskrivas Awardit, som för övrigt lämnade en riktigt fin rapport i veckan som gick. Den visade att allting går åt rätt håll för poänginlösenbolaget som nu är störst i Norra Europa i sin nisch. Imponerande!

Trevlig helg och lycka till med dina investeringar!

Bästa hälsningar,

/Marcus

Disclaimer: Jag äger själv aktier i DevPort, utöver de aktier som finns i min frus portfölj. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s