Fruganportföljen: Eastnine in i portföljen

Det har blivit dags för maj månads köp till Fruganportföljen. Den här gången tar portföljen en sväng österut och köper in Eastnine.  Ett investmentbolag som håller på att omstruktureras till ett fastighetsbolag med inriktning på Baltikum. En substansrabatt på 13 procent och ett nyligen påbörjat återköpsprogram lockar i aktien.

Eastnine är ett investmentbolag i färd med att omvandlas till ett renodlat fastighetsbolag. Bara de senaste månaderna sista kvartalet har bolaget gjort en del avyttringar av andra verksamheter och investerat i nya fastigheter. Bolaget är inriktat på Östeuropa men kommer framgent att smalna av sin geografiska inriktning till endast Baltikum.

Substansvärdet på bolaget är ungefär 110 kronor per aktie. Av dessa utgörs 61 kronor av fastigheter, 27 kronor är kassa och 22 kronor är Melon Fashion Group, vilket är en av Rysslands största och snabbast växande modekedja. Aktien handlas i 96 kronor, vilket motsvarar en substansrabatt på ungefär 13 procent.

3bures
Eastnines kontorsfastighet 3Bures i Vilnius

 

Från och med idag påbörjar Eastnine ett återköpsprogram som pågår fram till den sista juni. Den stora kassan används alltså till att köpa aktier vilket de har mandat att göra upp till substansvärdet på 110 kronor. Det borde minska rabatten den närmsta tiden. Fruganportföljen tar tillfället i akt och adderar aktien.

Det är också roligt att portföljen fått en bra start. 35 000 investerade kronor har växt till 39 000 kronor trots att det bara gått några månader sedan portföljen startade. Det är en avkastningsnivå långt högre än vad man kommer kunna räkna med framöver. Överlägset störst bidragsgivare är Awardit som avkastat drygt 50 procent sedan den adderades.

portfölj maj

Därmed 4% av miljonen uppfylld.

På återhörande!

Rationalisten

Disclaimer: Jag äger aktier i Eastnine och min fru äger aktier i Eastnine. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

2 reaktioner på ”Fruganportföljen: Eastnine in i portföljen

    • Hej! Kul att höra att du gillar läsningen och stor bonus att du dessutom lär dig något! ☺️ Jag gissar att alla önskar att man börjat tidigare oavsett när det var 😉

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s