Solpanelstillverkaren Midsummer till börsen – Teckna eller ej?

Av diverse bolag som är på väg att noteras sorterar jag i regel bort fyra av fem. Men ibland hittar man guldkorn som man tycker är värda att teckna. Nu har jag hittat just ett sådant bolag som jag tycker ser intressant ut och som jag kommer att teckna aktier i inför börsnoteringen. Här kommer en snabbgenomgång.

Midsommar närmar sig med stormsteg, i dubbel bemärkelse vill jag påstå. Dina tankar går nog nu främst till sill, nubbe och dans runt stången. Det gör jag också, men även till bolaget som heter Midsummer och som passande nog noteras på börsen bara ett par veckor före midsommarafton.

midsommar

Om bolaget:

  • Midsummer är ett bolag som tillverkar tunnfilmssolceller och solcellsmoduler som på olika sätt är integrerade. Fördelen med Midsummers solceller är att de är felxibla och därmed kan integreras på fler ställen. Midsummer säljer maskinerna som tillverkar solcellerna.
tunnfilm
Flexibla och integrerade solcellslösningar

Finansiellt för 2017 (2016 inom parentes):

  • Omsättning: 115 Msek (59 Msek)
  • Rörelseresultat: 25 Msek (11 Msek

Värdering:

  • 400 MSEK (pre-money)

Ägare och teckningsåtaganden:

  • Givet den höga tillväxten känns värderingen klart attraktivt. Ägarbasen känns också gedigen med bland annat Peder Sager Wallenberg. Bland de som åtagit sig att teckna återfinns en rad intressanta namn, bland annat Skandia Fonder och Nordea Fonder. De som åtagit sig att teckna gör det utan att erhålla någon ersättning för detta.

Analys och slutsats:

  • Värderingen (pre-money) motsvarar P/E 16, eller P/S 3,5 på 2017 års siffror. Därtill kan nämnas att bara under det första kvartalet 2018 var orderingången 135 Msek. Bolaget verkar dessutom på en marknad med stark trend för strukturell tillväxt globalt. Jag tecknar aktier i Midsummer.

Kommentera gärna hur du tänker kring denna börsnykomlingen, eller vilka andra bolag du funderar på att teckna aktier i. Gillar du vad du läser? Missa då inte att prenumerera på blogginläggen genom att fylla i din e-postadress här intill på högersidan.

Rationalisten

Disclaimer: Jag äger inga aktier i Midsummer, men avser att teckna aktier i samband med noteringen. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s