Fruganportföljen: Köper Investor i dippen

Fruganportföljen köper Investor.

Börshösten har inletts med en avkylning av en tidigare het börs. Inflation och högre ränteläge är återigen de teman som sätter skräck i marknaden, vid sidan av oro för halvledarbrist och den kinesiska fastighetsjätten Evergrande i gungning.

Rekylen gör det något enklare att återigen hitta köpvärda aktier. Den här gången gör vi det odramatiska valet att fylla på i basinnehavet Investor som nu återigen handlas till en attraktiv substansrabatt om 15 procent.

Fruganportföljen ser därmed ut enligt följande:

Lycka till och på återhörande!

Marcus

Disclaimer: Jag äger aktier i Investor. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

2 reaktioner på ”Fruganportföljen: Köper Investor i dippen

 1. Hej Marcus,
  gjorde samma sak igår och lär köpa mer om det är fortsatt neråt, Investor är ju alltid Investor, passar även på och duttköper över hela innehavet. Vad tror du om Kinnevik framöver? Tänkte ta rygg på dig när jag såg att du sålde men eftersom jag köpt aktien med målet att ha den långsiktigt behöll jag, är dock långt på +sidan fortfarande så har ingen panik. Värderingen verkar inte vara riktigt där, själv gissar jag att den kanske går under en bit under 300-lappen.

  En annan aktie jag spanat på som gått ner senaste tiden är Transalta Renewables, är det något du har koll på? Själv är jag lite skeptisk till att köpa då stor del av deras verksamhet kommer från naturgas, verkar ju som att även gas ska fasas ut till stor del kommande decennie.

  Mvh Matias

  Gilla

  • Hej, Kinnevik är ett fint investmentbolag. Ganev i spetsen verkar göra ett bra jobb. Vi köpte den på uppemot 30% rabatt till portföljen. Nu har premien minskat lite, men är fortfarande 13 procent. Jag köper inte på dessa nivåer.

   Transalta har jag ingen koll på.

   /Marcus

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s