Fruganportföljen: Tecknar Söder Sportfiske

Fruganportföljens drag för augusti månad blir att teckna Söder Sportfiske. Sannolikheten att få tilldelning lär vara liten, men det är värt ett försök.

Söder Sportfiske är en nischad e-handlare inriktad på sportfiskeutrustning. Bolaget är stora i Sverige, men utlandsexpansionen till andra länder i Europa är ännu bara i sin linda. Omsättningen i år lär landa på omkring 200 miljoner kr och bolaget har växt med god lönsamhet under ett flertal år.

Aktien noteras till ett P/E-tal på dryga 30 för 2020. Förutsättningarna för fortsatt tillväxt, inte minst utanför Norden är spännande. Blickar man in i nästa år framstår aktien som klart prisvärd på teckningskursen, både jämfört med andra e-handlare och på egna meriter.

Bolaget framstår som mycket välskött och ett par mycket välansedda ankarinvesterare investerar i erbjudandet. Fruganportföljen provar att teckna en post.

Vi kan också notera bra drag i portföljen den senaste månaden då inte minst Awardit gått bra. Aktien köptes första gången till kurs 40 kr och har nu passerat 220 kr. Bolaget har både släppt en stark rapport för det första halvåret och annonserat ett förvärv på den tyska marknaden. Portföljen har också dragit ifrån index för året, med en uppgång på 43 procent jämfört med 33 procent för index.

Lycka till och på återhörande!

Marcus

Disclaimer: Jag äger inga aktier i Söder Sportfiske, men avser att ansöka om tilldelning i samband med noteringen. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s