Fruganportföljen: Adderar fler AdderaCare

AdderaCare finns i portföljen sedan tidigare och nu fyller vi på igen.

Vi började köpa AdderaCare till kurs 4,50 kr i början av året. Idag står aktien i 5,90 kr, men vi ser den som fortsatt köpvärd.

Det senaste förvärvet av Linds Ortopediska, som har haft en stabil lönsamhet under många år, adderar drygt 10 miljoner kr i vinst. AdderaCare värderas till ca 200 miljoner kr. Om man leker med tanken att AdderaCare skulle bestå av bara Linds Ortopediska handlas aktien alltså till ett p/e-tal på 20. Då har man uteslutit allt av det tidigare AdderaCare som omsätter drygt 200 miljoner kr och som genererade kassaflöden från den löpande verksamheten på 15 miljoner kr i fjol trots pandemin.

Om man ställer kassaflöden på 25 miljoner kr (15 msek sedan tidigare + 10 msek från Linds) mot börsvärdet får man en kassaflödes-yield på 12,5 procent. Det är attraktivt i sig. Därtill räknar jag med att AdderaCares förvärvsagenda kommer att addera ordentligt med vinst de närmsta åren. Dessutom lär de nu långt gångna vaccineringsprogrammen knappast vara negativ för den organiska tillväxten framgent.

Vi fortsätter att ta rygg på huvudägaren Linc med Bengt Julander och Karl Tobieson vid spakarna och köper även denna månad en post i AdderaCare.

Lycka till och på återhörande!

Marcus

Disclaimer: Jag äger aktier i AdderaCare. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s