Fruganportföljen: Köper… ingenting

Den här månaden väljer vi att lägga pengarna i kassan. Vi passar istället på att njuta både av ett nytt bud i portföljen och ett bra år så här långt.

Den här månaden väljer vi att vila på hanen och lägger pengarna i kassan. Index har gått väldigt starkt över sommaren. Investmentbolagen har blivit dyrare och även flera av småbolagen där man hade kunnat tänka sig att öka har börjat ta fart. Kombinationen av brist på klockrena köpidéer och en vrålstark börs gör att vi hellre avvaktar.

Återigen har det kommit ett bud på ett portföljbolag. Den här gången på Veoneer, som således är upp drygt 200 procent sedan köp. Vi avvaktar tillsvidare vad som händer i budprocessen.

Det har varit ett fantastiskt börsår och Fruganportföljen är upp drygt 30 procent sedan årsskiftet. Ändå är vi någon procentenhet efter jämförelseindex. Portföljen ser ut enligt följande:

Lycka till och på återhörande!

Marcus

Disclaimer: Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

4 reaktioner på ”Fruganportföljen: Köper… ingenting

 1. Hej! Hade varit intressant att höra lite mer om din investeringsprocess/strategi särskilt med de nuvarande premierna i IB bolagen.
  Vilka nyckeltal kollar du på och hur mycket fokus lägger du på värdering respektive potentiell framtida tillväxt. Hoppas du förstår min fråga. Tack på förhand.

  Gilla

  • Hej,

   Rabatterade inv.bolag har varit intressanta, även om de inte är så vanligt förekommande längre som du nämner.

   För övriga bolag är jag ganska konservativ investerare med värde i fokus. Gillar tex att köpa lågt värderade kassaflöden till låg risk som utgångspunkt. Kan man få lite tillväxt dessutom är det intressant såklart, men då får man ju oftast betala lite mer. Jag har svårt för bolag med fantasimultiplar, även om bolaget är spännande och kvalitativt osv.

   /Marcus

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s