Fruganportföljen: Påfyllning i investmentbolag

Fruganportföljens drag för juni månad blir köp i två investmentbolag med höga rabatter; Investor och Kinnevik. 

Nyligen fick jag några frågor från OMNI Ekonomi. En av frågorna var vilken som är min favorit bland investmentbolagen. Såhär svarade jag:

OMNI svar

Vi gör likadant i Fruganportföljen och köper den här månaden in hälften i varje i Investor och Kinnevik.

Portföljen ser därmed ut enligt följande:

fruganportf juni

På återhörande och trevlig sommar på er alla!

Marcus

Disclaimer: Jag äger aktier i Investor och Kinnevik. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

4 reaktioner på ”Fruganportföljen: Påfyllning i investmentbolag

 1. Scrolla tillbaka till när du först startade med fruganportföljen där du pratade om vilken strategi och tänkande du skulle bygga portföljen runt. Känner du att du har ändrat den eller känner du att det är samma tänk? Tänker mest på grundlaget av att vi nu har runt 16 olika bolag och från början så var det runt 7/8 som var tänkt? Annars fantastiskt att se att fruganportföljen är tillbaka 👍

  Gilla

  • Hej, tack för frågan.

   Strategin ligger fast med ett köp per månad. Jag skrev vid start att ”12 aktier är ett rimligt riktmärke”. Vid starten bestod den av ett bolag och nu är det 15 bolag (med tanke på att Inve är ju både i A och B). Det kan bli både fler eller färre framöver. Även om buy&hold är grundinställningen så kan det såklart bli tillfälle att sälja någon gång. Det kan ju också hända att bolag försvinner av sig själv t.ex vid uppköp.

   Kul att du verkar inspireras av portföljen och glad sommar =)

   /Marcus

   Gilla

 2. Kul o se hur fruganportföljen är uppbyggd. Har läst din bok och gillar den bra då den är väldigt konkret och ger handfasta tips. Ser att du lever lite som du lär när du fyller på med Kinnevik o Investor som ju handlas till bra rabatt. Min fråga är om portföljen hade innehållet de båda fina bolagen Creades o Latour, hade du då sålt dom nu? De handlas ju till skyhög premie. De är visserligen duktiga men är de SÅ duktiga? Jag är själv väldigt ambivalent. Hur tänker du?

  Gilla

  • Hej Magnus!

   Glädjande att du gillar det jag skrivit.

   En av de fina sakerna med investmentbolagen är just att de kan köpas till rabatt. När förhållandet är det omvända vänds det till en nackdel och jag är därför väldigt skeptisk till att köpa investmentbolag till kraftiga premier. Fallhöjden blir väldigt stor om underliggande skulle gå ned kraftigt i värde samtidigt som premien vänds till en rabatt. Jag avstår, och skulle nog i de flesta fall vilja sälja vid allt för höga premier.

   Lycka till!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s