Fruganportföljen: Ovzon till portföljen

Fruganportföljen får ett nytillskott i form av rymdsatellitbolaget Ovzon.

Ovzon erbjuder en mobil bredbandstjänst via satellit. Tjänsten möjliggör mobil bredbandsuppkoppling i områden där det normalt sett inte finns tillgängligt. Dessutom kan Ovzons tjänst leverera en mycket hög hastighet.

Bolaget har redan idag en underliggande lönsam verksamhet genom leasad satellit-kapacitet. Omsättningen i fjol var 232 miljoner kr. Tanken är att bolaget ska skala upp sin verksamhet rejält under kommande år, framförallt genom uppskjutandet av egna satelliter.

ovzon

Den nya egna satelliten Ovzon-3 beräknas skjutas upp i Q4 2021 och lär kunna bidra med en omsättning på över en miljard kr samtidigt samtidigt som marginalen är mycket hög. Därtill äger Ovzon ytterligare banpositioner och kan fortsätta att skjuta upp fler satelliter. Nuvarande börsvärde på under 2 miljarder kr ser attraktivt ut om man blickar ett antal år framåt.

Även ur ett investmentbolagsperspektiv är det här intressant då såväl Bure som Öresund är investerade i bolaget.

Man bör ha med sig att Ovzon får anses vara något av en högriskaktie, men också en mycket intressant option att lägga i byrålådan på 5-10 års sikt. Det är precis vad vi gör i Fruganportföljen.

fruganportföljen maj 2020

Beklagar att detta köp blev försenat, då livet helt enkelt kom emellan. På återhörande inom mycket kort således för juni månads aktie!

Lycka till!

Marcus

Disclaimer: Jag äger aktier i Ovzon. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

 

2 reaktioner på ”Fruganportföljen: Ovzon till portföljen

    • Bolaget befinner sig i en lite tuff tid just nu, precis som många andra bolag. Dock är det först om ett par år det ska hända för Ovzon när den första egna satelliten skjuts upp. På längre sikt finns potential för ännu fler satelliter. Det här är en högriskaktie förstås, men potentialen på 5-10 år tycker jag är lika spännande nu som före rapporten.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s