Fruganportföljen: Köper KINV IL B, a.k.a. Millicom

November månads köp i Fruganportföljen är Millicom. Media- och telekombolaget med fokus på Latinamerika och Afrika har varit i händelsernas centrum på senare tid då Kinnevik valt att dela ut sitt innehav till aktieägarna.

Utskiftningen gör att 37 procent av Millicom-aktierna hamnar på ”osäkra händer”, vilket skapar ett säljtryck i aktien. Millicom är dessutom i färd med att skickas ut från indexet OMXSB, vilket även det brukar leda till ett visst säljtryck.

Om man bortser från dessa handelstekniska flöden och fokuserar på det fundamentala värdet ser aktien billig ut. P/e-talet ligger på 10, vilket får anses lågt för ett bolag som väntas kunna uppvisa en viss vinsttillväxt framgent. Det är också lågt jämfört med Millicoms egen historik.

Kassaflödena under kommande två år (2020 och 2021), bör kunna uppgå till 25-30 procent av nuvarande börsvärde. Omkring hälften av detta lär bli utdelningar, vilket ger en direktavkastning på omkring 6-7 procent för kommande år. Även om Millicoms historik de senaste åren inte är strålande får de förväntningar som ligger i nuvarande kurs anses vara väl låga. Vi nyttjar säljtrycket i aktien och köper.

Millicom 15 år
Millicom -15 år

Eventuella strukturaffärer som förvärv, vilket det ryktats om i veckan som gått, eller ett uppköp av Millicom, som det ryktades om i början av året, får ses som en bonus om det skulle inträffa.

ramos
VD med incitament – Mauricio Ramos äger aktier i Millicom för 80 millar

En lite nördig detalj i sammanhanget är att vi väljer att köpa Kinnevik IL B istället för Millicom, då denna kommer att konverteras till Millicom-aktier om ett par veckor och handlas till någon procents rabatt mot Millicom.

Fruganportföljen ser därmed ut enligt följande:

fruganportföljen nov

Avkastningen sedan årsskiftet är 38 procent, jämfört med ca 30 procent för index:

utv sedan årskiftet

Lycka till med investeringarna och trevlig helg!

Marcus

Disclaimer: Jag äger aktier i Millicom via KINV IL B. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

4 reaktioner på ”Fruganportföljen: Köper KINV IL B, a.k.a. Millicom

 1. Hej Marcus, vill börja med att tacka för all matnyttig info du sprider runt om nätet, gillar dina synpunkter skarpt och exempel som inlägget ovan! Är rätt ny inom börsen men mycket tack vare dig som jag strukturerat om min portfölj och kör idag endast investmentbolag och enstaka fonder för långsiktigt investerande/sparande, tycker det känns bäst för mig i dagsläget. Kortsiktigt kör jag högriskaktier för att, ev., maximera ev. vinster som jag sedan återinvesterar i min långsiktiga portfölj och för att det är roligt med lite spänning i vardagen!
  Investor, Kinnevik, Latour, Industrivärden, Bure, Svolder, Vostok Emerging Finance & New Ventures, Spiltan Aktiefond Stabil samt Avanza Global ingår just nu i min långsiktiga portfölj.

  Gilla

  • Hej A.G!

   Tack för dom fina orden om mina inlägg, även om de inte är allt för frekventa. Det ser ut som att du har en tydlig strategi och är konsekvent i den. Det tror jag lönar sig på sikt.

   Stort lycka till i det nya börsåret!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s