Fruganportföljen: Millicom igen x1,2

Vi kör en favorit i repris från förra månaden och köper även denna månad in Millicom. Vi tar även en titt på hävstången och går igenom portföljens utveckling under året och sedan start.

Aktien har stigit drygt 10 procent från bottennoteringen för drygt en månad sedan, men värderingen framstår fortfarande som mycket konservativ. Mitt resonemang om aktien och värderingen finns även i förra månadens inlägg här.

millicom

Vi tar också tillfället i akt och köper för lite mer än den månatliga tusenlappen, det vill säga nyttjar lite belåning till 0 procent ränta via Avanza. Belåningsgraden på depån ska vara högst konservativ vilket den också är efter detta köp och uppgår nu till 2,9 procent.

Portföljen efter köpet:

portfölj

Årets avkastning ser ut att landa omkring 40 procent, jämfört med omkring 35 procent för jämförelseindex. Det får ses som ett fantastiskt år för Fruganportföljen, framförallt i absoluta termer men klart godkänt även i relativa termer med fem procentenheter bättre än index.

ytd

Portföljen har således fått två års månadsinsättningar à 7 000 kr. Totalt har 168 000 kr satts in och avkastning har adderat ytterligare ca 50 000 kr till ett totalt portföljvärde på 218 000 kr.

Avkastning sedan start har varit smått fantastisk. 60 procent på knappt två år jämfört med 26 procent för index:

sedanstart

Vi tuggar vidare med portföljen under 2020 och siktar på att slå index för tredje året i rad.

God Jul och på återhörande nästa decennium!

Bästa hälsningar,

Marcus

Disclaimer: Jag äger aktier i Millicom. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

4 reaktioner på ”Fruganportföljen: Millicom igen x1,2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s