Fruganportföljen: Påfyllning i Duroc

Vi fortsätter på samma spår som föregående månad och fyller på i Duroc.

Vi köpte Duroc till portföljen förra månaden och då skrev jag såhär: Fruganportföljen: Duroc in i portföljen .

Idag lämnade bolaget sitt bokslut som var en besvikelse avseende tillväxt och vinst i det fjärde kvartalet. Bolaget poängterar dock att man ställdes mot ovanligt tuffa jämförelsetal. VD andas optimism i sina uttalanden om framtiden och inte minst kring det nyförvärvade Cotting-gruppen som förvärvades i juli.

Aktien är idag ned drygt 10 procent. Att bolaget slopar utdelningen får säkert en del utdelningsjägare att ge upp aktien. Givet de attraktiva förvärv bolaget visat att man kan göra ser jag dock större värde i att bolaget behållar pengarna och återinvesterar dessa.

Med en attraktiv värdering och intressanta långsiktiga utsikter passar vi på att ta månadens insättning och fyller på i Duroc efter dagens kursnedgång.

Fruganportföljen ser därmed ut enligt följande:

fruganportfolio aug

Lycka till med dina investeringar och trevlig helg!

Marcus

Disclaimer: Jag äger aktier i Duroc. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

6 reaktioner på ”Fruganportföljen: Påfyllning i Duroc

    • Yes, vi gör i regel ett köp per månad. 17% är portföljinnehavens utv sedan inköp. Lägger upp grafen hur det gått sedan start med jämna mellanrum. Kan lägga med den nästa gång igen =)

      Gilla

  1. Är inköpet gjort i år? Vilken tidsperiod representerar 17% och ja – skärmbilden är lite suddig om man vill kopiera och klistra in den eller man vill skriva ut den.

    Gilla

Lämna en kommentar