Fruganportföljen: Vi köper mer Infracom

I somras fanns möjlighet att köpa Infracom till rabatt genom den spridningsemission bolaget genomförde. Erbjudandet fulltecknades och många småsparare fick via Avanza in aktien för 10,76 kr.

Sedan dess har aktien kommit med en rapport. Denna var en liten besvikelse vad gällde tillväxt och kassaflöden. Aktien står nu i 9,90 kr. Bolaget är dock sig likt i stora drag och värderingen är nu än mer intressant på en kassaflödes-yield om cirka 12 procent. Vi tar tillfället i akt att fylla på innehavet på samma grunder som vid första tillfället. Det inlägget går att läsa här.

En trevlig genomgång av bolaget gjordes av Nicklas Andersson på Avanza i samband med spridningsemissionen. Filmen går att se här:

Fruganportföljen ser därmed ut enligt följande:

portföljen sep

Portföljen har gått okej under året och är upp 26 procent:

fruganportföljen sep avk

Sedan starten i januari 2018 är portföljen upp 43,5 procent, klart bättre än index under samma tidsperiod:

avkastning sedan start

På återhörande och lycka till!

Bästa hälsningar

Marcus

Disclaimer: Jag äger aktier i Infracom. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

2 reaktioner på ”Fruganportföljen: Vi köper mer Infracom

  1. Fantastisk bok och föredrag, fler bör göra som jag och läsa din bok. Jag som vart en inbiten utdelningsjägare har det här året helt vänt fot och sålt av samtliga av mina 30 bolag – omöjlighet att hålla koll på -. För att satsa helhjärtat på Investmentbolag, därtill tog jag position i Investor, Lundberg, ÖRESUND, Svolder, Lifco, Latour och Industrivärden. Med lite krydda i Biogaia och Cellavision. Jag har nog aldrig känt mig så fri i både tid och att låta gubbarna i bolagen göra sitt, min totala avkastning har bara under det här året ökat markant. Och det bästa av allt, jag behöver inte göra något allt förutom att fylla på. Det gör att jag kan ta positioner i bolag som jag gillar men svänger kanske lite för mycket utan att behöva kolla till datorn eller telefonen stup i ett.

    Fortsätt att vara aktiv, fler behöver få upp ögonen för det här. Det skulle hjälpa extremt många nu men även i framtiden 😀

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s