Fruganportföljen: Ökar i AdderaCare och Investor

Vi har sökt en rad IPO:s de senaste månaderna, men bara fått tilldelning i ACQ Bure. Det har buffrat en liten kassa vilket gör att vi ökar för 7 000 kr i AdderaCare och 7 000 kr i Investor.

AdderaCare är ett litet medtech-bolag med ett börsvärde på 250 miljoner kr. I december klev Bengt Julanders Linc in som största ägare. I den nyligen publicerade årsredovisningen beskriver vd Lincs inträde som en omstart på förvärvsresan. Det senaste förvärvet av Linds Ortopediska gjordes på 3,5x Ebitda.

Doldismiljardären Bengt Julander träder fram
Fruganportföljen tar rygg på en av medtech-miljardärens senaste aktieköp.

Investor är Fruganportföljens grundplåt och vi ökar på igen. Aktien handlas till en substansrabatt på 13 procent.

Portföljen ser därmed ut enligt följande:

Lycka till och på återhörande!

Marcus

Disclaimer: Jag äger aktier i AdderaCare och Investor. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

4 reaktioner på ”Fruganportföljen: Ökar i AdderaCare och Investor

 1. Vad tror du om Linc IPO? Lite osäker kring vad jag tycker om värderingen, men generellt i detta klimat kändes den ändå defensiv och att det kan finnas potential för både en initial uppgång och även på längre sikt. Detta säger jag dock efter att bara ha kikat på Lincs sista årsrapport, inget på de underliggande innehaven.

  Gilla

  • Ja, den lär öppna över teckningskurs, och man kan definitivt äga den långsiktigt för exponering mot hälsovård. Julander o Tobieson är skickliga investerare som vi tagit rygg på tidigare här på bloggen när vi köpte AdderaCare (där Linc är största ägare).

   /Marcus

   Gilla

 2. Nu när premierna på investmentbolagen stiger och rabatterna lyser med sin frånvaro på flera håll, hur ska man tänka? Vågar man köpa till en premie eller borde man fortsatt sikta på rabatten? Det känns som att alternativen blir färre men man vill ju inte vikta för hårt åt Investor misstänker jag.

  Gilla

  • Jag är ganska känslig för premievärderingar. Investor är fortsatt på rabatt som du säger och portföljen är ganska väldiversifierad så jag tycker man kan vikta den ganska hårt. Så gör vi iallafall i Fruganportföljen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s