Fruganportföljen: Tecknar tre nyintroduktioner

Det är ett flertal bolag påväg till börsen. Fruganportföljen provar att teckna i tre av dessa:

  • Idun Industrier – En liten förvärvsdriven bolagsgrupp. Rimlig värdering på ca 12x EBITA och flera smarta investerare köper i erbjudandet, däribland investmentbolaget Spiltan och Alcur Fonder.
  • ACQ – Bure gör Sveriges första SPAC-notering. Ett noterat skalbolag med syfte att inom tre år förvärva ett onoterat bolag. Jag ser Bure som en av landets absolut vassaste småbolagsinvesterare och tar gärna rygg på detta.
  • LMK Group – Linas Matkasse är bolagets mest kända varumärke i Sverige. En het sektor och bolagets värdering ligger i linje med årsomsättningen samtidigt som bolaget vände till vinst under 2020. Flera fondbolag såsom Handelsbanken, Nordea, Skandia med flera tecknar i erbjudandet.
Linas Matkasse till börsen

För vidare läsning rekommenderar jag prospekten för respektive notering.

Återstår att se om vi får någon tilldelning.

Lycka till!

Marcus

Disclaimer: Jag äger inga aktier i Idun, ACQ eller Linas Matkasse, men har för avsikt att teckna aktier i samband med bolagens respektive börsintroduktioner. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

3 reaktioner på ”Fruganportföljen: Tecknar tre nyintroduktioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s