Fruganportföljen: Tecknar Exsitec

Börsintroduktionssäsongen har dragit igång och vi testar att teckna en post i konsultbolaget Exsitec som har sista teckningsdag på Avanza idag.

Bolaget omsätter omkring 300 miljoner kr. Bolaget värderas i IPO:n till ca 400 msek vilket ger en försäljningsmultipel på 1,3 gånger. Det är konservativt jämfört med branschkollegor.

Att bolaget har 27 procent återkommande intäkter och Sven Hagströmers Creades som investerare i noteringen gör inte saken sämre.

Även om chansen till tilldelning är liten provar vi att teckna en post.

Bästa hälsningar

Marcus

Disclaimer: Jag äger inga aktier i Exsitec, men avser att göra samma manöver för egen del och ansöka om aktier i samband med börsnoteringen. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

3 reaktioner på ”Fruganportföljen: Tecknar Exsitec

  1. Hejsan!

    Har läst din bok, mycket uppskattad! Jag undrar, hur ser du på värderingarna hos investmentbolag idag då det gäller rabatt/premie? Är det värt att handla till premie eller ska man sikta in sig på de som fortfarande har rabatt? Känns som att mycket har förändrats på väldigt kort tid och ser lite liknande ut som innan kraschen?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s