Fruganportföljen: Köper SAAB

Fruganportföljen fick tyvärr ingen tilldelning i Train Alliance. Istället tar Fruganportföljen tillfället i akt i börsstöket och köper SAAB, som kommit ned rejält den senaste månaden. 

SAAB hade en klen kursutveckling på börsen redan innan Corona-oron tog fart på allvar och har fått än mer stryk den senaste veckan.

Aktien handlas nu till en värdering på drygt 10 gånger rörelseresultatet (EV/EBIT). Det är värderingsnivåer man såg för fem-sex år sedan, men de senaste åren har SAAB snarare värderats närmre 20 gånger rörelseresultatet.

Operationellt ser bolaget ut att utvecklas hyggligt. 2019 var den organiska tillväxten 6 procent, något över målet om 5 procent. Rörelsemarginalen landade på 8,3 procent, vilket var en klar förbättring från 7,7 procent 2018. Ännu finns potential till att komma upp till marginalmålet om 10 procent och den nytillträdde VD:n Micael Johansson har guidat för att marginalen fortsätter att förbättras under 2020.

 

mj saab
Micael Johansson, Vd

Drygt 3 procent av kapitalet är blankat, vilket kan ge snabba ryck uppåt, exempelvis vid positiva nyheter. Blankarnas argument lär vara ett svagt kassaflöde, men de senaste rapporterna har visat på en god utveckling på den fronten.

274 kr framstår som en intressant ingångsnivå och SAAB blir således månadens inköp till Fruganportföljen som därmed ser ut enligt följande:

fruganportföljen feb 2020

Lycka till och på återhörande!

Vänliga hälsningar,

Marcus

Disclaimer: Jag äger aktier i Saab. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

 

 

2 reaktioner på ”Fruganportföljen: Köper SAAB

    • Hej Sebastian, tack för frågan! Det finns så många som har åsikter om detta, så jag vet inte om jag har så mycket att tillföra i bruset. Själv har jag intagit en lite mer försiktig aktieexponering efter en initial smäll i början av året, rätt eller fel får framtiden utvisa.

      I Fruganportföljen taktar vi på med sedvanligt månadssparande med precis samma strategi som vanligt. =)

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s