Fruganportföljen: Tecknar Infracom

Fruganportföljens drag i juni månad blir att teckna aktier i Infracom som gör en spridningsemission med sista ansökningsdag är imorgon den 20 juni.

Infracom är ett bolag jag haft ett öga på sedan dess börsnotering i januari 2018. Bolaget är ett lönsamt tillväxtbolag inom IT-infrastruktur.

infracom logotype

Emissionen görs för att öka likviditeten och att sprida ägarbasen, vilket är ett krav för att kunna ta steget till Nasdaqs huvudlista. Dessutom kommer likviden kunna användas för att Infracom ska kunna fortsätta sin tillväxtresa genom framtida förvärv.

För mer information om bolaget, läs det informationsmemorandum som tagits fram med anledning av emissionen. Här finns även en video där Niklas Andersson på Avanza intervjuar Infracoms VD Bo Kjellberg:

Infracom har ett börsvärde på 330 miljoner kronor. Bolagets kassaflöden från den löpande verksamheten uppgår grovt räknat till cirka 40 miljoner kronor i årstakt. Ställt mot den goda tillväxten och den historiskt stabila lönsamheten framstår det som attraktivt.

infracom.JPG

Vi ser spridningsemissionen som ett tillfälle att plocka in aktien till portföljen och ansöker om 1 000 st aktier. Vid full tilldelning skulle det bli ungefär 11 000 kronor. Om så sker täcks det av månadens insättning (7 000 kr), inkomna utdelningar samt ett par tusenlappar från kreditlinan.

Återstår att se om det blir någon tilldelning och i så fall hur mycket.

Lycka till!

Bästa hälsningar,

Marcus

Disclaimer: Jag äger aktier i Infracom och avser teckna flera i emissionen. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

En reaktion på ”Fruganportföljen: Tecknar Infracom

  1. […] Sedan dess har aktien kommit med en rapport. Denna var en liten besvikelse vad gällde tillväxt och kassaflöden. Aktien står nu i 9,90 kr. Bolaget är dock sig likt i stora drag och värderingen är nu än mer intressant på en kassaflödes-yield om cirka 12 procent. Vi tar tillfället i akt att fylla på innehavet på samma grunder som vid första tillfället. Det inlägget går att läsa här. […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s