Fruganportföljen: Awardit… igen

November månads köp i Fruganportföljen blir en påfyllning i en småbolagsfavorit, nämligen Awardit som köps en tredje gång till Fruganportföljen.

I februari tyckte jag Awardit var ett bra köp på dryga 40 kronor. I augusti tyckte jag att det var ett bra köp på dryga 50 kronor. Och idag tycker jag att den framstår som ett bra köp på dryga 60 kronor.

Awardit noterades för ett år sedan. Då var det ett bolag med en omsättning på under 50 miljoner kronor. Det första året på börsen har varit en imponerande resa av ett flertal förvärv och organisk tillväxt genom nya avtal. För 2019 guidar VD Niklas Lundqvist för att bolaget kommer att omsätta någonstans mellan 240 och 270 miljoner kronor. På många vis är Awardit idag ett helt annat bolag.

Främst handlar det om förvärvet av Crossroads som adderar ca 135 miljoner i omsättning. Därtill har Awardit-koncernen den senaste månaden tagit ett nytt kontrakt med Beijer Bygg. En koncern som omsätter över 5 miljarder kronor och som kan komma att bli en mycket bra kund för Awardit på sikt. Nya avtal av den här typen brukar börja sätta sig efter 6- 12 månader enligt VD. 2019 kommer alltså att bli ett år där det stora avtalet med Ahlsell lär addera än mer till räkenskaperna. Samtidigt kommer Beijer och flera andra avtal som presenterats det senaste året börja bära frukt.

beijer-bygg--nytt-009

Vad koncernen kan tänkas göra för kassaflöden 2019 står såklart skrivet i stjärnorna men jag tar inte för orimligt att det skulle kunna landa närmre 30 miljoner kronor (siffran ska tas med en stor nypa salt). Det innebär isåfall en kassaflödes-yield på närmre 8 procent. Lek med tanken skulle dela ut tre fjärdedelar av kassaflödet så har vi en direktavkastning på 6 procent.

För att knyta ihop säcken. Awardit är i mina ögon ett bolag som minst sagt levererat på löpande band sedan sin notering. Bolagets kassaflöden värderas hyggligt konservativt samtidigt som fler avtal kan addera ytterligare lönsam tillväxt i koncernens skalbara affärsmodell. Med risk för att bli tjatig, men Awardit köps in till portföljen för tredje gången. Som vanligt med ytterligare 7 000 kronor.

Portföljen ser därmed ut enligt följande:

portfölj nov

Trevlig helg!

Bästa hälsningar

Rationalisten

Disclaimer: Jag äger själv aktier i Awardit utöver de som finns i min frus portfölj. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

2 reaktioner på ”Fruganportföljen: Awardit… igen

 1. Gick tillbaka och läste om Awardit från 2018. Jag har under en tid funderat på att addera dem till min portfölj. Hur ser du på aktien och dess värde i dag?

  Gilla

  • Ett offensivt bolag som växer både organiskt och via förvärv och med en väldigt driven ledning.

   Har klarat krisen bra trots SAS o Scandic som stora kunder. När de kommer tillbaka kan det ge extra boost. Bolaget lär väl återföra typ 5% genom utdelningar närmsta året (avseende 19 och 20 års vinst). Rapport imorgon.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s