Fruganportföljen: Tecknar Asarina Pharma

Som jag skrivit om tidigare är börsnoteringar ofta en bra möjlighet att hitta intressanta investeringsmöjligheter. Fruganportföljen tar just nu ställning till en sådan och väljer att teckna aktier i Asarina Pharma. Återstår bara att se om vi får någon tilldelning. 

Kort om bolaget

Asarina Pharma är ett forskningsbolag inriktat på kvinnohälsa, bland annat utvecklas läkemedlet Sepranolon, mot premenstruella besvär, så kallad PMDS, som drabbar 4-5 procent av världens kvinnor i fertil ålder. Idag finns ingen behandling som riktar sig direkt mot mekanismerna bakom PMDS. Asarina Pharma har en pågående fas 2b-studie avseende PMDS som beräknas slutföras under första halvan av 2019. Därtill planeras en fas 2a-studie påbörjas i början av 2019 för att testa om Sepranolon även kan användas för att behandla så kallad menstruell migrän.

asarina

Risk och möjlighet

Ett forskningsbolag är per definition hög risk. Skulle forskningen inte visa önskade resultat kan värdet i princip gå mot noll. Potentialen i ett positivt scenario är å andra sidan enorm. SvD Börsplus bedömer att Asarina Pharma i ett positivt scenario där alla parametrar slår rätt kan värderas till 3 miljarder kronor om fyra år, vilket är 700 procent över teckningskursen.

Att flera tunga investerare tar på sig att teckna aktier i Asarina Pharma, däribland Swedbank Robur och Handelsbanken Fonder, väger tungt i mitt beslut att teckna aktien. Emissionsinstitutet tar dessutom på sig att utföra stabiliseringsåtgärder, vilket också bör kunna begränsa nedsidan vid noteringen. Aktien får därmed en chans i Fruganportföljen.

Med teckningsåtaganden motsvarande 90 procent kommer erbjudandet med all sannolikhet att bli övertecknat och det återstår därmed att se om Fruganportföljen får någon tilldelning.

Någon mer som funderar på att teckna aktier i Asarina Pharma, eller som väljer att avstå? Observera att sista svarsdag på Avanza är ikväll den 12 september.

Bästa hälsningar,

Rationalisten

Disclaimer: Jag äger inga aktier i Asarina Pharma, men avser att teckna aktier i samband med noteringen. Detsamma gäller för min fru. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s