Boktips: Tre bästsäljare på fem dagar

OBS! Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus

 

För känsliga läsare vill jag meddela att det här blir mitt första inlägg som inte handlar om aktier. Just hemkommen från fem dagar i Palma, där jag passade på att läsa tre populära böcker, tänkte jag ta tillfället i akt att rekommendera alla tre. Jag tycker att var och en av dom tillför någonting intressant och jag ger nedan en kort beskrivning av hur jag upplevde dom. Hoppas att min utsvävning utanför börsernas värld kan uppskattas. Notera också att jag länkat till Bokus där du kan läsa mer om böckerna och att alla tre böcker även finns som pocket.

Hjärnstark

hjärnstark

Visste du att motion och träning kan ge dig en slankare kroppsform? Förmodligen. Men visste du att det också gör dig mer intellligent, gladare, förbättrar ditt minne och din kreativitet och minskar din oro och stress? Insikterna gör att eventuella magrutor plötsligt känns som en ganska ointressant bieffekt.

För en inbiten löpare som jag var det här minst sagt trevlig läsning. En sak gör mig lite besviken när jag läste böckerna. Varför har jag inte fått lära mig mer om detta under skolåren? Och varför har jag och mina klasskompisar bara haft idrott i skolan en eller ett par dagar i veckan? Det kanske är där vi ska börja för att höja resultaten i den svenska skolan? Forskningen verkar i alla fall peka på det.

Den här boken om motion och träning borde vara obligatorisk läsning för alla elever i grundskolan och jag tycker definitivt att du ska läsa den. Och när du gjort det, gå ut och motionera. Gör något du tycker är roligt och gör det så gott som varje dag. Effekterna är till mångt och mycket desamma som de substanser som finns i antidepressiva mediciner. Minst sagt intressant!

Omgiven av idioter

omgiven

Är jag den sista i Sverige som läser den här boken? Förmodligen inte, men den har minst sagt blivit en storsäljare och en snackis. Jag har förvisso gått en utbildning på temat via min tidigare arbetsgivare, så jag hade redan hygglig koll på vad det handlar om. Precis som Hjärnstark är det här en intressant bok som berör oss alla.

Boken är en gedigen genomgång av de fyra olika kommunikationsprofilerna. Det roliga med att läsa boken är att du under hela läsningen kommer att se personer i din egen omgivning framför dig när de olika profilerna beskrivs. Det kanske kan vara chefen, barndomskompisen, din sambo, ett syskon eller dina föräldrar. Och bäst av allt. Eriksson ger tips på hur du på bästa sätt bemöter de olika typerna för att ni ska förstå varandra bättre. Perfekt läsning för alla som är omgivna av idioter. Skämt åsido, det här är perfekt läsning för alla som är omgivna av människor. Med andra ord, en både både rolig och nyttig läsning för alla.

Kaosologi

kaosologi

I kontrast till de två ovan nämnda böcker som är något mer strikt gedigna genomgångar av respektive område är Kaosologi en frisk fläkt. Boken är mycket lättläst och känslan är att man som läsare får hoppa in i Dahléns kreativa huvud i några timmar. Diverse sidotankar och idéer kastas hejvilt in i långa parenteser. Helt klart en energinivå och kreativitet som smittar av sig samtidigt som den innehåller en hel del intressanta fakta och tankeställare, inte minst om människors lycka och mänskliga vanor.

Läs boken för lättsam inspiration kring hur du kan förändra din egen vardag. Passar perfekt nu till hösten när man lätt halkar in i gamla rutiner och vanor. Vi kanske istället ska se till att göra de små stunderna i livet till minnesvärda stunder istället för att låta dem förbli vanor och rutiner.

Hoppas att du hittar något av intresse bland ovan rekommendationer. Trevlig läsning!

Rationalisten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s