Fruganportföljen: Ökar i Awardit

Awardit köptes in till Fruganportföljen i februari månad som aktie nummer två i portföljen. Sedan dess är den upp drygt 20 procent. Uppgången är välförtjänt och aktien fortfarande köpvärd tycker jag. Awardit blir därför månadens köp till Fruganportföljen.

Awardit är ett bolag som tillhandahåller lojalitets- och motivationsprogram för företag. Här kan du läsa vad jag skrev om aktien när vi köpte in den till portföljen i februari.

Flera positiva saker har hänt sedan dess:
– Samarbetsavtal med OKQ8
– Utökat avtal med Ahlsell
– Slutfört förvärv av Motivation Service AB

Framförallt är det Ahlsell-avtalet som väntas ge betydande effekt på Awardits resultat framgent. Avtalet som är på fyra år väntas tillföra en omsättning på 5-7 miljoner under det första året och 20-25 miljoner kronor under det fjärde året. Det är klart väsentligt i förhållande till de 47 miljoner kronor som Awardit omsatte 2017.

Den senaste rapporten visade också tecken på en accelererande organisk tillväxt. I juni och juli ökade faktureringen med 22 respektive 27 procent. Det bådar gott för framtida tillväxt. Med MSAB-förvärvet på plats vekar ledningen också mer optimistisk till nya förvärv framöver, vilket påtalades i den senaste rapporten.

Awardits VD
VD Niklas Lundqvist vid börsnoteringen december 2017

I grunden köps Awardit på samma grunder som förra gången. Aktien handlas nu drygt 20 procent högre, men av mycket goda anledningar. Kursuppgången kan gott och väl motiveras av det positiva nyhetsflödet i bolaget det senaste halvåret anser jag.

Med en rimlig värdering av nuvarande kassaflöden känns nedsidan hyggligt begränsad. Nya större avtal eller förvärv kan addera stor potential på uppsidan. Därmed kvalar Awardit in som månadens köp i Fruganportföljen. Jag ser mycket fram emot att se hur det här bolaget ser ut om sex-sju år!

Portföljen efter det senaste köpet:

fruganportföljen aug 18

På återhörande!

Rationalisten

Disclaimer: Fruganportföljen äger sedan tidigare aktier i Awardit. Jag äger även Awardit privat. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s