Fruganportföljen: Tecknar Midsummer

Vi är tidiga på bollen den här månaden och agerar redan på månadens första dag. Frugan får också vara med på midsommarfesten. För första gången provar portföljen att teckna aktier i en notering, nämligen i solcellsbolaget Midsummer.

Jag har tidigare skrivit en sammanfattning av börsnykomlingens notering och kommer att teckna några aktier för egen del. Sedan dess har noteringen fått rekommendationen teckna från både Privata Affärer och Affärsvärlden. Den sistnämnda lägger dock till brasklappen att man ska teckna ”med måtta”. De lyfter huvudsakligen fram risken kring att den största kunden Sunflare, som dessutom är Midsummers största ägare, står för 70 procent av omsättningen. Det är en risk väl värd att beakta. SvD Börsplus rekommenderar att inte teckna aktier av samma skäl.

clix
Clix by Midsummer – solceller integrerade i tak

Börsnoteringar kan ofta innebära en slagig resa de första handelsdagarna. Fruganportföljen tycker dock att den långsiktiga avkastningspotentialen väl kompenserar för riskerna och provar att teckna aktier i noteringen. Vid tilldelning blir detta juni månads köp till portföljen och vid utebliven tilldelning får vi anledning att återkomma igen under månaden.

Bästa hälsningar,

Rationalisten

Disclaimer: Jag äger inga aktier i Midsummer, men avser att teckna aktier i samband med noteringen. Detsamma gäller för min fru. Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s