Awardit tuffar på och jag leker spågumma

Jag fortsätter att imponeras av Awardit som levererat fina nyheter till oss aktieägare på löpande band sedan noteringen i december. Jag har räknat lite på vad jag tror kan vara rimligt att vänta sig av Awardit för 2018 och 2019.

Största avtalet i Awardits historia: Igår tecknade bolaget sitt största kontrakt hittills, en expansion av den befintliga kunden Ahlsells lojalitetsprogram. Awardits bedömning är att expansionen kommer att kunna generera en omsättningsökning på 5-7 Msek första året och 20-25 Msek under det fjärde året. Marginalen väntas bli i linje med Awardits historiska marginal, som har legat stabilt på 26-27% de senaste åren.

Det nya avtalet väntas därmed addera ca 1,5 Msek i vinst första året och ca 6 Msek år fyra. Det är en påtaglig ökning för Awardit som 2017 gjorde en vinst på drygt 12 Msek.

ahlsellbild.JPG
Ahlsell – nöjd och lönsam storkund hos Awardit

Prognoser och värdering: Jag har agerat spågumma och kört gissningsleken under förmiddagen för att uppskatta vad Awardit kan tänkas generera i vinst i år och nästa år. Med mina estimat är P/E-talet 14 för innevarande år och 11 för 2019. Blickar man fram till 2021 när Ahlsell-avtalet kickar in fullt ut ser det såklart ännu bättre ut, även om jag nöjer mig med att göra prognos för 2018 och 2019.

Prognoserna skulle ge utrymme för en direktavkastning på 6% för innevarande år och nästan 8 % för nästa år. Notera att utdelningen för 2017 (4,6%) avskiljs den 25 maj.

Awardit prognos

Triggers och risker: Ytterligare triggers i aktien för de närmsta åren är effekter från eventuell lansering av kryptovalutan STOCCOIN, nya större kundavtal likt gårdagens från Ahlsell samt eventuella nya förvärv.

Ahlsell blir en allt större del av Awardits kundbas vilket kan ses som en risk. Å andra sidan har man tecknat avtalet på fyra år vilket ger Awardit gott om tid att addera nya kunder, varpå Ahlsells andel kan minska.

Slutsats: I takt med att Awardit fortsätter att leverera känner jag mig allt mer övertygad om casets potential och tycker att värderingen dessutom innebär en ganska begränsad nedsida.

Jag stannar ombord på Awardit-tåget. Hur gör du?

Rationalisten

Disclaimer: Jag äger aktier i Awardit och min fru äger aktier i Awardit (Fruganportföljen).  Texten är avsedd att ge inspiration och nya idéer för läsaren, men utgör inte investeringsrådgivning. Alla köp av aktier eller andra investeringar sker alltid på eget ansvar och ska baseras på din egen analys.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s